mBraining een oud en nieuw verhaal ineen

mBraining is gebaseerd op eeuwenoude wijsheidstradities in combinatie met de meest recente neuro-wetenschappelijke onderzoeken naar onze 3 belangrijkste neurale netwerken in ons hart, onze hersenen en onze buik. Het resultaat is een verbluffend simpele maar zeer effectieve nieuwe methodiek om in contact te komen met de eigen intuïtie en wijsheid en zodoende klanten te helpen een bewuster, zinvoller, gelukkiger en actiever leven te leven.

mBraining is 4 jaar gelden ontwikkeld door de Australiërs Grant Soosalu & Marvin Oka, inmiddels is deze training overgewaaid naar alle continenten en zijn vele duizenden therapeuten, managers maar juist ook ‘gewone’ mensen die willen werken aan persoonlijke ontwikkeling, overtuigd en enthousiast over de resultaten van deze nieuwe training.

Ik heb nu de kracht om naar mijn zuiverste zelf te gaan als een situatie dit vraagt.

Michel Rost

Begeleider

mBraining is een nieuw gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap, ontwikkeld door Grant Soosalu en Marvin Oka. Door middel van een meta-analyse en meta-synthese van duizenden wetenschappelijke artikelen en andere literatuur, hebben Grant en Marvin een reeks technieken (mBIT – multiple Brain Integration Techniques) ontwikkeld op basis van nieuwe kennis en theorie (mBraining).

Dus wat weten we? We hebben dus ten minste drie hersenen – de hoofd hersenen, de hersenen van ons hart en de buik. Het is verbazingwekkend als je eenmaal weet hoe deze innerlijke intelligentie zich onder andere uit, door middel van onze taal, en hoe je de taal begint op te merken in onszelf en anderen.

Enkele voorbeelden vanuit de hoofdhersenen (thuisbasis voor denken, betekenis geven en cognitieve perceptie); ‘Het hoofd boven water houden’, ‘Als een kip zonder kop’, ‘Je koppie gebruiken’, ‘Ik kan die gedachte niet uit mijn hoofd krijgen’, ‘Gebruik je verstand’

Enkele voorbeelden vanuit de hart-hersenen (thuisbasis voor voelen, waarden en relatie met zelf en anderen); ‘Met mijn hand op mijn hart’, ‘Hartzeer’, ‘Volg je hart’, ‘Recht uit het hart’, ‘Met hart en ziel’

Enkele voorbeelden vanuit de buik-hersenen (thuisbasis voor zelf behoud, identiteit en mobilisatie/motivatie of in beweging komen); ‘Iemand iets in de maag splitsen’, ‘Knoop in je buik’, ‘Is niet te verteren’, ‘Vlinders in de buik’, ‘Ligt zwaar op de maag’, ‘Dat moet ik even verteren’

Herken je dit?

Dat je een conflict ervaart tussen je gedachten, gevoelens en daden? Of dat je moeite hebt je doelstellingen, plannen en dromen te realiseren? Misschien heb je wel moeite met het nemen van beslissingen of met het veranderen van slechte gewoontes zonder echt te weten waarom? Of misschien heb je het gevoel dat er iets ontbreekt en ben je niet helemaal trouw zijn aan wie je diep van binnen, werkelijk bent?

Dan is de kans groot dat je hersenen niet volledig congruent en evenwichtig met elkaar in verbinding staan. Want wanneer het hoofd, het hart en de buik in evenwicht met elkaar zijn, creëert dat een innerlijke wijsheid, waardoor het mogelijk wordt de intuïtie te benutten en te verbinden met wie wij werkelijk zijn. Hierdoor kunnen we mogelijkheden en vaardigheden benutten die we gewoon niet van het hoofd alleen kunnen krijgen. mBraining doet dit, door de integratie en uitlijning van de hersenen met elkaar op een optimale wijze.

Gebaseerd op het baanbrekende boek ‘mBraining; Using your multiple brains to do cool stuff’ door Grant & Marvin

Aanbod trainingen

E-learning

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.